• Comments:1

Het mooiste aan motorrijden is voor de meeste motorrijders de welbekende dijkritjes, mooie glooiende wegen door de natuur! Echter kennen deze prachtige motorritjes ook een keerzijde. Als je weer thuis komt, lijk je wel beschoten door een hagelgeweer. Overal kleine vieze vlekken op je motor, je ruitje, je helm, je vizier, maar ook op je pak. Meestal wil je die insecten direct verwijderen van je motor, maar daar heb je niet altijd zin in of tijd voor. Maar hoe langer je de insecten op motor laat zitten hoe moeilijker je de vliegen en andere ondefinieerbare insecten van je motorfiets afkrijgt. De vraag is dus, hoe verwijder je het beste insecten van je motor en/of helm en vizier. Om deze vraag goed te beantwoorden willen we eerst weten wat zijn insecten precies, wanneer en waar loop je de meeste kans om deze op je motorfiets te krijgen en met welke middelen kunnen we de insecten weer verwijderen van onze motor? Een vraag die we overigens uitgebreid onderzocht hebben voor onze insectenproducten. In deze Blog gaan we op al deze vragen dieper in en geven we daar uitgebreid antwoord op. 

Wat zijn insecten en waarom plakken ze aan onze motorfietsen?

De belangrijkste vraag blijft waarom blijven die dode insecten zo goed aan onze motorfietsen en helmen plakken. Om hier antwoord op te geven, kijken we eerst naar de definitie van insecten. Insecten zijn een klasse van zes potige, ongewervelde dieren welke vrijwel overal op aarde voorkomen, maar met name op het land en in zoet water. Er zijn miljoenen soorten insecten, wat maakt dat dit verreweg de grootste groep is binnen het dierenrijk. De kans dat je dus insecten tegenkomt tijdens een motorritje is niet alleen enorm groot, maar eigenlijk ook onvermijdelijk. Een conclusie die we hieruit wel kunnen trekken, dat je langs de kust de minste kans maakt op insecten vlekken op je motor of helm en vizier. Let op! de kans op insecten is dus kleiner, maar niet uitgesloten. Echter onze zo geliefde dijkritjes, langs het zoete water, door de prachtige natuur, zijn waren insectenvreters. We kunnen er dus weinig aan doen om insecten vlekken op je motor en helm of vizier te voorkomen, we zullen er dus mee moeten leren leven en zoeken naar een oplossing om deze insecten gemakkelijk te verwijderen van onze motor en helm of vizier. De vraag die we onszelf daarom mogen stellen is, waarom hechten insecten zich zo goed aan onze motorfietsen en met welke grondstoffen verwijderen we insecten het makkelijkst van onze motorfiets en is er iets om je motorfiets te beschermen tegen deze insecten?

Waarom plakken insecten op je motor, hoe verwijderen je ze?

Hoe kan het toch dat deze insecten zich zo goed kunnen hechten aan onze motorfietsen en helmen of vizieren? Als je de insecten er vanaf haalt nog voordat ze zijn ingedroogd door de zon, gaat het gelukkig wat makkelijker. Maar laat je de insecten een aantal uren indrogen door de zon of maak je de motor pas dagen of weken later schoon kan je een serieuze uitdaging hebben om alle insecten te verwijderen van je motor. Maar waarom is dat eigenlijk? Zodra de insecten kapot slaan op je motor of helm komen er verschillende enzymen en eiwitten vrij. Deze enzymen en eiwitten hechten zich gemakkelijk aan je lak. Vaak helpt de zon of de temperatuur daar een handje bij. Uiteraard ligt het eraan hoe warm het buiten (of in je garage) is of hoe hard de zon brandt op je motorfiets, maar soms zitten de insecten al binnen 30 minuten vast “gebrand” op je mooie motor. En laten we eerlijk zijn, niemand stapt elke 20 minuten van zijn motor af om te kijken of er insecten op zijn motorfiets of helm zitten om deze vervolgens met een natdoekje snel te verwijderen. 

Maar hoe verwijder je deze insecten dan wel grondig van je motor, zelfs als ze er al uren, dagen of zelf weken opgedroogd opzitten? Het antwoord op deze vraag was de basis voor onze verschillende insectenproducten onderaan deze pagina. Aangezien het de enzymen en eiwitten zijn welke de insectenvlekken op onze motor hardnekkig maken, hebben we iets nodig wat deze enzymen en eiwitten afbreekt, maar wel nog steeds veilig is voor de lak op onze motoren, maar daarnaast ook niet de schaal van onze helmen aantast of de zichtbaarheid van onze ruitjes en vizieren negatief beïnvloed. Er zijn namelijk genoeg chemische bestanddelen te vinden welke de eiwitten en enzymen in rap tempo oplossen, maar veelal werden de lakdelen of je vizier hier weer niet blij van. Samen met de producent van onze producten zijn we opzoek gegaan naar bestanddelen welke wel aan onze hoge eisen voldoen en die vonden we gelukkig. Nadat we deze uitvoerig hebben getest, uiteindelijk ook op onze eigen motoren en helmen, kwamen we tot een perfecte insectenreiniger en een motorshampoo met insectenreiniger. Volledig veilig voor je motorfiets, maar ook voor je helm en vizier. Maar hoe kan je deze producten het beste gebruiken? 

Motorshampoo met insectenreiniger verwijderd alle insecten

De motorshampoo met insectenreiniger is bij ons te verkrijgen in een 1 liter verpakking en daarmee kan je heel vaak je motor wassen. Als je een 10 liter emmer gebruikt, doe je ongeveer 10 a 30 milliliter motorshampoo met insectenreiniger in de emmer en 10 liter water. (Hierdoor kan je al zeker 33 keer je motorwassen met 1 fles motor shampoo). Sop je motor grondig in met de insectenspons, een microvezeldoek of spons en spoel je motor goed na met schoon water uit een tuinslang of een emmer schoon water en de insecten zijn van je motor verwijderd. Wij gebruiken overigens nooit een hoge drukreiniger op een motorfiets, buiten dat het niet nodig is met onze insectenproducten, is het ook niet voor alle delen van je motorfiets bevorderlijk. 

Voor het beste resultaat adviseren wij om deze motorshampoo met insectenreiniger te gebruiken in onze foamer. Dit werkt niet alleen beter, omdat je alle delen goed bereikt met het schuim, maar je doet ook veel langer met 1 fles motor shampoo omdat je maar 5ml gebruikt in het foamkanon. Hierdoor kan je nog veel langer met 1 fles motor shampoo doen. Het vuil en de insecten vallen samen met het schuim zo van je motorfiets af. Je kan hem hierna gelijk afspoelen met schoon water, maar voor het beste resultaat even de insectenspons, een microvezeldoek of multi spons over je motor halen om echt alles te verwijderen. Maar nu horen we je al zeggen, wat nu voor de motoren die al weken binnen staan in de warme garage met alle insecten er nog op? 

Veruit de meeste van deze hardnekkige insecten kan je verwijderen met de motor shampoo met insectenreiniger, maar voor de echte hardnekkige ingedroogde insecten kan je de motor, maar ook de helm en vizier in sprayen met de insectenreiniger. Deze is te verkrijgen in een 500ml sprayfles. Na het sprayen even 2 minuten laten inwerken (niet in de volle zon) en met de insectenspons verwijder je eigenlijk alle insecten al van je motor. Hierna de motor weer even afspoelen met schoon water en wassen met de motor shampoo met insectenreiniger of de extra schuimende motorshampoo. Gegarandeerd dat alle insecten van je motor of helm zijn verwijderd. 

De insectenproducten hebben we ook gebundeld in een goedkoop insecten pakket. Dan heb je gelijk alle insectenproducten in huis voor een voordelige prijs!

Speciaal voor onderweg hebben we ook een insectenreiniger in een 50ml sprayflesje die je gemakkelijk onderweg meeneemt in je jas- of broekzak. Zo kan je ook onderweg tijdens bijvoorbeeld een motorweekend de insecten gemakkelijk en snel verwijderen van je motor. 

Preventief kan je ook je motor beschermen tegen insecten 

Kan je preventief je motor beschermen tegen insecten? Ja zeker! Nadat je de motor grondig heb schoon gemaakt met de insectenreiniger en/of motor shampoo kan je een beschermlaag aanbrengen op je motorfiets met de Motor wax met Carnauba. Deze motor wax zorgt namelijk voor een beschermlaagje op je motor, waardoor insecten minder makkelijk kunnen hechten en je de insecten bij een volgende schoonmaakbeurt nog makkelijker verwijderd. Spray deze motor wax op een afstand van ongeveer 30 centimeter op je motorfiets en wrijf dit direct goed uit met een spons. Je motor gaat hier dus niet alleen van glimmen, maar beschermd ook tegen insecten. 

Deze motor wax hebben we ook in een handige 50ml sprayfles voor onderweg. Deze sprayfles kan je gemakkelijk meenemen tijdens een motorvakantie in je jas- of broekzak of vult makkelijk de laatste gaatjes in je motorkoffer of rugtas. 

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van Motorschoonmaken.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 47 reviews.