✔  Tijdelijk 20% korting met code najaar20

Hoe kan je het beste je helm wassen

Wist je dat je een helm net zo kunt wassen als je motor? Als je je helm goed wilt onderhouden is het raadzaam om hem zo nu en dan eens even goed te wassen. Rij je wel eens in de regen? Dan doe je er verstandig aan om je helm in de Motor wax te zetten. Je helm wordt waterafstotend en ook vuil en insecten zijn er veel makkelijker af te krijgen. Bijkomend voordeel is een blinkende helm. Alle producten uit ons assortiment zijn geschikt om je helm mee te wassen en te poetsen.  In deze blog vertellen we hoe je helm het beste kan wassen en welke producten we daarvoor aanbevelen. 

Lees verder onder de foto…

In deze blog vertellen leggen we uit hoe je helm uitgebreid, maar ook kan voorzien van een snelle wasbeurt. Laten we starten met de snelle wasbeurt. 

Een snelle en goede wasbeurt voor je motorhelm doe je zo

Stap 1

Maak in een emmer een mooi sopje met de motor shampoo en lauw warm water en breng dit sopje met een microvezeldoek aan op je helm en vizier. Sop je helm en vizier goed in en zo wrijf je alle viezigheid van je helm af. Als je in het bezit bent van onze foamer dan kan je deze ook gebruiken om je helm schoon te maken. 

Stap 2

Vervang het sopje in de emmer voor schoon water en dompel hier je microvezeldoek in. Wrijf het achtergebleven sop en laatste viezigheid van je helm en vizier af. 

Stap 3

Zorg er altijd voor dat je vizier perfect schoon is, gebruik hiervoor de glasreiniger en een vizierdoek. Spray je vizier in en wrijf het direct goed uit. 

Na deze stappen gevolgd te hebben, heb je weer een mooie schone helm en streeploos vizier waar je alles weer doorheen ziet. Tijd om weer te genieten en vliegen vangen. 

Hoe kan je het beste je motorhelm wassen en schoonmaken

Stap 1

Verwijder de binnenzijde/bekleding uit je helm, wij hebben de voorkeur om deze met de hand te wassen, maar in de wasmachine kan vaak ook (lees het etiket van je hem even goed). Mocht je de binnenzijde/bekleding in de wasmachine doen, gebruik dan geen wasverzachter, maar alleen een wasmiddel. Ook als je hem met de hand wast, gebruik een klein beetje wasmiddel. Spoel de binnenzijde/bekleding goed uit met schoon water en laat het drogen (niet in de zon of op een warme verwarming).

Stap 2

Spray de buitenzijde van je helm en vizier helemaal in met de Insectenreiniger. Laat dit even 2 minuten inwerken (niet in de volle zon) en wrijf daarna alle vliegen van je helm af met een insectenspons. Let op, gebruik deze insectenspons alleen op je helm en niet op je vizier, voor je vizier gebruik je een vizierdoek om de insecten er vanaf te wrijven.

Stap 3

Pak de emmer erbij en doe hierin 10 a 30ml motor shampoo en lauw warm water. Dompel je microvezeldoek goed onder in het sopje en wrijf je hele helm en vizier er goed mee in. Mocht er al nog wat vuiligheid zitten dan wrijf je dit er nu echt wel vanaf. Ook hier geldt dat als je in het bezit ben van de foamer je deze perfect kan gebruiken voor het wassen van je helm. 

Stap 4

Vervang het sop in je emmer voor schoon water en spoel je microvezeldoek goed om. Wrijf al het sop van je helm. Je helm is nu perfect schoon, maar je kan nog een extra stap gebruiken, zodat je een volgende keer minder werk heb. 

Stap 5

Om er voor te zorgen dat de viezigheid en insecten de volgende keer minder goed hechten spray je de helm (niet je vizier) in met motor wax. Leg een theedoek (of andere doek) over je vizier en spray je helm dun in met de motor was. Wrijf dit direct uit met de spons en helm gaat niet alleen prachtig shinen, maar ook de nieuwe vuiligheid en insecten blijven minder aan je helm zitten, wat de volgende schoonmaakbeurt weer makkelijker maakt. De laatste stap is speciaal voor je vizier. 

Stap 6

Pak de glasreiniger en vizierdoek erbij en spray je vizier goed in en wrijf het gelijk goed uit met je vizierdoek. Je kan dit zowel aan de binnenzijde van je vizier als aan de buitenzijde van je vizier gebruiken. 

Stap 7

Plaats de binnenzijde/bekleding weer terug in je helm en als je al deze stappen doorlopen hebt, heb je een perfect schone helm en een streeploos vizier en kan je weer veilig en blinkend de weg. 

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van Motorschoonmaken.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 46 reviews.