✔  Tijdelijk 20% korting met code najaar20

Het weer in gebruik nemen van de motor na een winterstop

Het is eindelijk lente en dat betekent dat het motorseizoen weer begint! Als je je motorfiets de hele winter hebt gestald, is het belangrijk om een aantal stappen te nemen voordat je hem weer mee op de weg neemt. In deze blog bespreken we hoe je jouw motor schoonmaakt en klaarmaakt voor het nieuwe seizoen. Bij Motorschoonmaken.nl hebben we verschillende producten om jouw motor optimaal te reinigen, zoals een foamkanon en snowfoam.

Wat te doen als de motor de winterstalling weer uit mag?

Het eerste wat je moet doen voordat je jouw motor start na een winterstop, is het controleren van de bandenspanning en het oliepeil. Ook moet je de remmen en de verlichting controleren voordat je gaat rijden. Als alles in orde is, kun je beginnen met het schoonmaken van jouw motor.

Bij Motorschoonmaken.nl hebben we verschillende startpakketten om jouw motor snel en gemakkelijk te reinigen. Ons populairste pakket is het motor voorjaarsschoonmaakpakket. Met dit pakket kun je jouw motor reinigen met behulp van een foamkanon en snowfoam. Het foamkanon zorgt ervoor dat je het foam eenvoudig en snel gelijkmatig verspreid kan aanbrengen. Het foam zorgt er vervolgens voor dat vuil en vet kan losweken. De insectenreiniger is er uiteraard voor om alle nare insecten gemakkelijk te verwijderen van de motor. De motor wax gebruik je na het schoonmaken om een beschermlaagje aan te brengen, dat beschermd tegen schadelijke UV straling en geeft de motor daarnaast een mooie diepe glans! Kortom een ideaal pakket om je het voorjaar tegemoet te rijden. 

Stap 1: Reinigen met snowfoam

Voordat je begint met het reinigen van de motor, is het belangrijk om hem eerst te spoelen met water om los vuil en stof te verwijderen. Vervolgens kun je de motor schoonmaken met snowfoam. Dit schuim is speciaal ontworpen om vuil en vet los te weken van het oppervlak van de motor zonder deze te beschadigen. Het is daarom een veilige en effectieve manier om jouw motor te reinigen.

Bij Motorschoonmaken.nl kun je een startpakket kopen met snowfoam en een foamer. Hiermee kun je jouw motor eenvoudig en snel reinigen zonder dat je daarvoor professionele apparatuur nodig hebt.

Stap 2: Verwijderen van hardnekkig vuil

Sommige delen van de motor kunnen meer vuil en vet ophopen dan andere. Denk hierbij aan de wielen, de ketting en het uitlaatsysteem. Om deze delen goed te reinigen kun je gebruik maken van speciale reinigingsmiddelen zoals kettingreiniger of velgenreiniger. Deze producten zijn speciaal ontworpen om hardnekkig vuil te verwijderen en beschermen de motor tegen slijtage en corrosie. Vergeet na die mooie dijkritjes niet, om de insecten te verwijderen met de insectenreiniger. Ook de hardnekkige insectenvlekken die al dagen of weken op de motor zitten, verwijder je eenvoudig met deze insectenreiniger.

Stap 3: Polijsten en beschermen

Na het reinigen van de motor is het tijd om hem te polijsten en te beschermen. Een goede poetsbeurt zorgt ervoor dat de lak van de motor er weer als nieuw uitziet en goed beschermd. Gebruik hiervoor de motor wax. Even opspuiten en goed uitwrijven met een spons en microvezeldoek. 

Ideaal schoonmaakpakket om het motorseizoen mee te starten

Met dit motor schoonmaakpakket kan je het seizoen eigenlijk niet beter starten. Alle benodigde producten zitten er in en ook nog een goedkoper door de pakketkorting. 

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van Motorschoonmaken.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 46 reviews.