Een vraag die wij vaak gesteld krijgen van onze klanten en waar we in deze blog uitgebreid antwoord op gaan geven. Een uitlaat reinigen klinkt namelijk heel makkelijk, maar dat is het niet altijd. Je uitlaat krijgt namelijk nogal wat te verduren tijdens een ritje op de motor. Als je in de winter rijdt moet de uitlaat het opnemen tegen de pekel en de rest van het jaar stoeit hij met straatvuil, kettingsmeer en vuiligheid van de straat. En daar bovenop wordt hij ook nog eens binnen no time loei heet en koelt weer af. Kortom de uitlaat van je motor of scooter heeft nogal wat te verduren en kan wel wat onderhoud en bescherming gebruiken. Maar hoe doe je dat nu, je uitlaat grondig reinigen en beschermen? We nemen je onder de foto mee in het reinigingsproces in een aantal stappen. Zodat ook jouw uitlaat er weer mooi schoon uitziet en beschermd is tijdens de volgende ritjes. 

Je uitlaat reinigen en beschermen in 6 stappen

Stap 1: de uitlaat een eerste wasbeurt geven. 

Het meest waarschijnlijke is dat je niet alleen je uitlaat een grondige schoonmaakbeurt geeft, maar dat je hele motor de liefde krijgt die deze verdiend. We gaan hier nu niet dieper in op het reinigen van je motor, daarvoor verwijzen we je naar deze blog. Hier lees je alles over het schoonmaken van je motor. Het beste kan je de motor wassen met onze foamer. Hiermee schuim je de hele motor onder het schuim evenals je uitlaat. Dit schuim komt op alle plekken, zodat je ook echt alles goed schoonmaakt. Daarnaast bespaar je een hoop geld, doordat je maar 20ml motor shampoo nodig heb om je hele motor te wassen. Met 1 liter extra schuimende motor shampoo kan je dus 50x je hele motor wassen! Nadat je uitlaat onder het schuim zit laat je dit even 2 minuten inwerken, zodat al het straatvuil de kans krijgt om los te weken. Het meeste vuil zal er samen met het schuim al vanaf druipen. Het laatste vuil verwijder je van je uitlaat door deze na te wrijven met een spons. 

Let op! Was je uitlaat pas zodra deze helemaal is afgekoeld en niet als deze nog warm is van het rijden. 

Stap 2: de uitlaat grondig reinigen van aanslag en roest

Uitlaten die al wat langer op je motor zitten zullen waarschijnlijk wat aanslag hebben en soms zelf wat roest erop hebben zitten. Dit krijg je niet verwijderd met huis tuin en keuken middeltjes. Hiervoor kan je het beste onze Metal Polish uitlaatreiniger gebruiken. Doe een beetje van deze pasta op een extra fijn staalwolsponsje en poest de verkleurde delen of daar waar wat vliegroest zit, totdat het helemaal verdwenen is. Het ligt aan de hoeveelheid van de verkleuring of de roest hoe vaak je deze stap moet herhalen. Herhaal tot echt alles verdwenen is. En geloof ons met deze Metal Polish uitlaatreiniger gaat dat je gegarandeerd lukken. Alle verkleuring en roest zal verdwijnen. 

Stap 3: Blauwe aanslag van je uitlaat verwijderen

Sommige mensen vinden het mooi en andere kunnen zich er dood aan ergeren. De blauwe aanslag op je uitlaat. Mocht je deze blauwe aanslag willen verwijderen gebruik dan onze Anti Blau uitlaatreiniger. Doe een klein beetje van deze uitlaatreiniger op een microvezeldoek of extra fijn staalwolsponsje en wrijf hiermee over de blauwe aanslag. Je zal zien dat de blauwe aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Deze Anti Blau uitlaatreiniger werkt het beste op uitlaten met een laag nikkel gehalte. Voorbeelden van uitlaten met laagnikkelgehalte zijn bijvoorbeeld BMW motoren. Op uitlaten met een hoger nikkel gehalte werkt het ook, maar zal je het niet 100% kunnen verwijderen. Check bij je leverancier of fabrikant of jouw uitlaat een laag nikkelgehalte heeft. 

Let op: deze Anti Blau uitlaatreiniger alleen gebruiken op RVS niet op Chrome uitlaten.

Stap 4: De uitlaat weer laten glimmen. 

Nu alle viezigheid, aanslag of roest weer verwijderd is van je uitlaat wordt het tijd om deze weer mooi als nieuw te laten glimmen. Hiervoor gebruiken we onze RVS Polish. Doe een beetje van deze polijstpasta op een microvezeldoek en wrijf hiermee de hele uitlaat in. Je zal al snel zien dat deze weer mooi gaat glimmen. En nu is niet alleen je motor weer mooi schoon, maar blinkt ook je uitlaat weer als nieuw in de zon. Daarnaast heeft hij weer een goede beschermlaag om nieuwe aanslag en roest te voorkomen en ben je klaar voor je volgende ritje! 

Uitlaatreiniger goedkoper als pakket

De meeste gebruikte producten welke je nodig heb om je uitlaat goed te reinigen hebben we ook in een Uitlaatreiniger schoonmaakset.

In deze schoonmaakset zitten:

  • Metal Polish Uitlaatreiniger om alle aanslag van je uitlaat te verwijderen.
  • RVS Polish om je uitlaat weer te laten glimmen als nieuw. 
  • Extra fijne staalwolsponsjes (5 stuks) om de Metal Polish extra kracht bij te zetten en alle aanslag en roest goed te verwijderen.
  • Microvezeldoek om samen met de RVS Polish de uitlaat weer mooi te laten glimmen. 

Met ons uitlaatreinigerpakket weet je zeker dat je alle benodigde producten hebt en is het ook nog eens een stuk voordeliger. 

Een ultieme schoonmaakset speciaal voor de uitlaat!

Een uitlaat wordt al snel vies en alleen afspuiten met wat water en sop voldoet op een gegeven moment niet meer. De uitlaat wordt dof, krijgt verkleuringen of zelfs roestvorming. Met deze uitlaatreinigers krijg je elke uitlaat weer mooi en glimmend schoon!

In deze uitlaatreiniger schoonmaakset zitten:

  • Autosol Metal Polish uitlaatreiniger
  • Autosol RVS Polish
  • Staalwol sponsjes (extra fijn)
  • Microvezeldoek

+ Bekijk details

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van Motorschoonmaken.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 47 reviews.